Vyöhyketerapiahoito

Paras hoitotulos saavutetaan asiakkaan ja terapeutin yhteistyöllä. Terapeutin tehtävänä on arvioida tilanne ja suositella vyöhyketerapiaa tai mahdollisesti jotain muuta hoitomuotoa.

Koulutettu vyöhyketerapeutti pystyy tunnistamaan ne tapaukset, joissa vyöhyketerapia ei ole suositeltavaa. Varmistuaksesi vyöhyketerapeutin pätevyydestä, kysy hänen koulutuksestaan, jo koulutuksen pituus kertoo paljon. Ersdalilaiset vyöhyketerapeutit ovat käyneet noin kaksi vuotta pitkän koulutuksen, ja nimike diplomivyöhyketerapeutti kertoo henkilön suorittaneen hyväksytysti kahdeksan tunnin pituisen loppukokeen teoria- ja käytännön osuuksineen sekä peruslääketieteen koulutuksen.

Löydä vyöhyketerapeutti lähialueeltasi

Aluksi vyöhyketerapeutti kyselee taustatietoja tilanteestasi, jotta hoidon soveltuvuus varmistuisi. Terapeutin kanssa käytävä keskustelu on tärkeä lähtötilanteen selvittämiseksi, varsinkin jos epäilee itsessään sairautta. Asiakkaan on hyvä osallistua jatkossakin aktiivisesti hoitoon terapeutin kanssa ja ottaa vastuu oman terveytensä ylläpitämisestä noudattamalla saamiaan ohjeita.

Vyöhyketerapiahoidon aikana asiakas istuu yleensä tuolilla vyöhyketerapeutin käsitellessä hänen jalkateriään sormin tai rystysin. Yleensä vyöhyketerapiakäsittely kestää 30 minuutista reiluun tuntiin. Jo yksittäisellä käsittelyllä voidaan saada helpotusta elimistön häiriötiloihin, mutta useamman käsittelyn sarjalla saadaan aikaan pysyviä tuloksia. Jokaisella käsittelykerralla käydään läpi asiakkaan koko keho heijastepisteiden kautta.

Hoidon aikana jalan heijastusalueilla voi tuntua kipua, se on merkki elimistön häiriötilasta.

Kipu voi johtua:

* jonkin elimen liika- tai vajaatoiminnasta
* jännityksestä (lihasjännitys tai stressi)
* kehon liikarasittuneisuudesta
* kipu voi olla myös alkavan tai jo olemassa olevan sairauden merkki

Elimistön ollessa tasapainossa, sanan ”terve” todellisessa merkityksessä, kipua ei yleensä tunnu lainkaan.

Vyöhyketerapia on itsessään kokonaisvaltainen hoitomuoto ja sen kanssa samanaikaisesti käytettävistä hoidoista kannattaa kysyä vyöhyketerapeutilta.

Vyöhyketerapiahoito saa aikaan elimistön puhdistautumista, keho laittaa kuona-aineita liikkeelle ja tästä voi aiheutua oireita ja monenlaisia reaktioita, joko heti käsittelyn aikana tai käsittelyn jälkeen. Aluksi olo voi tuntua tilapäisesti huonommalta, mutta tätä ei tule pelästyä, reaktio on merkki paranemisesta. Käsittelyn jälkeen olisikin hyvä kuunnella itseään ja kehoaan. Lisäksi veden juominen auttaa kuona-aineiden poistumista. Käsittelyn aikana keholle annetut signaalit pyrkivät tasapainottamaan elimistön tilaa, usein ihminen kuitenkin sivuuttaa kehon antamat viestit, esimerkiksi väsymyksestä johtuen.